Headvigs resa

Headvigs resa

Headvigs resa är berättelsen om en kvinna med migrän som börjar påverka hennes vardag.

I berättelsen om Headvig, en fiktiv person, får vi följa en historia som speglar hur det är att leva med svår huvudvärk. Många kommer att känna igen sig och kanske även kan få tips på vad man kan göra för att hitta just sin väg i huvudvärksdjungeln. 

Vi kommer att få följa hennes väg från första läkarbesöket till ett fungerande livspussel och personer hon möter under denna resa.

God läsning eller lyssning!

kvinna-med-katt

Läs Headvigs resa

Lyssna på Headvigs resa

Vi presenterar HeadPodd, en podcast som handlar om huvudsaken.

Helena Elliott, kanslichef på Huvudvärksförbundet samtalar och utbyter erfarenheter med andra som också har eller möter huvudvärk. Hon läser kapitel ur berättelsen ”Headvigs resa” som i varje avsnitt inspirerar till intressanta frågeställningar som besvaras tillsammans med en HeadGuest. 

Podcasten HeadPodd finns även på Podcaster i iTunes eller acast.

Headpodd 1 - huvudvärk, vården och värdet av erfarenhetsutbyte

I premiäravsnittet av HeadPodd får vi möta Mårten Fjällström som har Hortons huvudvärk och är projektledare för ”Vägen till Hortonvården”. Det görs två HeadTalks – telefonintervjuer, en med Monicha Norén som startat en migränklinik och en med Marie Frid som startat ett Instagramkonto så vi kan dela vår huvudvärksvardag med varandra.

Vill du bara lyssna på kapitel 1- del 1 av berättelsen Headvigs resa så läses den 6 minuter och 20 sekunder in i programmet.

Headpodd 2 - Huvudvärk och fördomar

Denna gång är Anna Karin Wallberg, ordförande i Huvudvärksförbundet, programmets HeadGuest och vi samtalar kring fördomar. HeadTalk – telefonintervju görs med Anna Gran Lindström som tipsar om hur man kan bemöta den okunskap och de fördomar som råder. 

Headvigs resa kapitel 1- del 2 läses upp 4 minuter och 25 sekunder in i programmet.

Headpodd 3 - Huvudvärk och diagnoser

Avsnitt 3 handlar om diagnoser. HeadGuest Emilia Goodwill Keller har Hortons huvudvärk och hon berättar bland annat om hur det gick till när hon fick sina diagnos. Avsnittet innehåller två HeadTalks – telefonintervjuer varav den ena är med Mattias Linde, huvudvärksspecialist, som får frågor kring hur huvudvärksdiagnoser ställs och vilka som finns och den andra är med Marie Öholm som har Trigeminus neuroalgi, nervsmärta i ansiktet.

Headvigs resa kapitel 1 – del 3 läses upp 17 minuter och 30 sekunder in i programmet.

Headpodd 4 - Sommarspecial

Sommarspecial handlar bland annat om hur det är att ha semester med en person som drabbas av huvudvärk. HeadGuest är Daniel Elliott, Helenas make, och de reflekterar över sommar, semester och väder. 

Vill du endast lyssna på Headvigs resa kapitel 1 – del 4 så läses den upp 3 minuter och 44 sekunder in i programmet.

Headpodd 5 - Huvudvärk och behandlingar

I HeadPodd 5 är Charlotte Magnusson HeadGuest som pratar om vilka behandlingar som hon testat och känner till. Avsnittet innehåller två HeadTalks, en exklusiv intervju med Lars Edvinsson som berättar om CGRP och en intervju med Camilla Engström som berättar om hur hon behandlar sin trigeminusneuroalgi.

Vill du endast lyssna på Headvigs resa kapitel 1 – del 5 så läses den upp 2 minuter och 11 sekunder in i programmet.

Headpodd 6 - Huvudvärk och funderingar

I HeadPodd 6 funderar Helena över vården. Avsnittet innehåller två HeadTalks, en intervju med Eva Estling på SKL, Sveriges Komuner och Landsting som berättar om hur vården styrs och om SKL:s. Den andra är en ”live-intervju” med landstingspolitiker Thomas Magnusson som berättar vad han lärt sig på en hearing om huvudvärksskolor som arrangerades av Huvudvärksföreningen Stockholm.

Vill du endast lyssna på Headvigs resa så kan du läses den upp 48 sekunder in i programmet.

Headpodd 7 - Huvudvärksskolor

I avsnitt 7 är Marie Lundberg HeadGuest. Marie har kronisk migrän, är ordförande i Huvudvärksföreningen Stockholm och leder en form av Huvudvärksskola. Det görs en HeadTalk – telefonintervju med Linda Hedlund som berättar om hur det varit att delta i en annan typ av Huvudvärksskola.

Vill du endast höra Headvigs resa så läses den upp 12 minuter och 32 sekunder in i programmet.